Tips 10- Kokning

Nu skulle vi ju egentligen vara i fas med livet, men det var visst så att jag hade förträngt några gånger som jag och mat inte kom överrens. Men det innebär ju bara att det blir mer för mig att dela med mig av och mer för er att läsa. Tyvärr....

Jaja. Pasta och bacon. Det finns ingenting som slår det när det gäller husmanskost (om man nu kan räkna det som det). Hur som helst, det finns i alla fall ett misstag man kan göra när man ska tillaga denna maträtt. Och denna gång handlar det inte om att man förstör baconen.



Jag skulle laga just denna maträtt för ett tag sedan, det var då det inträffade. Pastavattnet hade kokat upp och det var dags för att salta vattnet. Då känner jag hur den stora saltburken glider ur min hand ner i vattnet. Plopp, så lät det. Eftersom jag inte kände för att stoppa ner handen i kastrullen med det kokande vattnet tog det en stund innan jag fick fram en tång så jag kunde fiska upp den, saltet alltså. Onödigt att lägga till infon om att det var saltet jag syftade på inser jag nu. Jaja.

Grejen var så att jag var ganska hungrig och tänkte som att "Det kan ju inte ha vällt ut så mycket salt. Det här blir nog bra.". Nej. Nej. Nej. Dumt tänkt. Mycket dumt tänkt. Jag kan klargöra redan nu att det kan visst välla ut för mycket salt om man tappar hela burken i vattnet.

Dagens läxa: Om ni nu råkar tappa saltburken eller saltkaret ner i pastavattnet och inte orkar byta ut vattnet. Ät inte bacon till då i så fall, det blir lite som att äta salt med salt. På bilden ser vi ju klart och tydligt hur att en av mina enzymer i magsäcken anpassat sig till denna saltöverdos...

Kommentarer
Postat av: Sarah Winterhag

Vade hände med tips nio?

2011-12-14 @ 22:25:45
Postat av: Anton

Det var det första tipset jag skrev så om du scrollar ner så hittar du det.

2011-12-15 @ 21:12:06
URL: http://antonsmattips.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0