Tips 3- Choklad

Choklad, det är så gott och nästan alla typer av choklad är gott. Noblesse är för mig något alldeles exta.  Man fick käka det på kalas när någon gammal fyllde år, om man hade tur. Och hemma förstås när mor och far haft någon bjudning. Dessa små, tunna och runda chokladskapelser är nog svårast att bli less på enligt mig.

Nu när man flyttat hemifrån så kommer dessa tillfällen alltför sällan. Så en dag fick jag för mig att göra egna. Billigaste chokladen som finns på ICA är ju Eurpshoppers. Två chokladkakor blev det. Men dom var för tjocka för att få den här noblessekänslan. In i ugnen med dom för att smälta och bli tunna.



Då kom doften som jag känner alltför väl. Det luktade brännt... Ut med cholkaden som hade bränts i kanterna. De gällde att snabbt medan chokladen var mjut att stansa ut  fyra runda chokladkakor med ett vanligt glas. Eftersom chokladen inte smält utan blev bara mjuk så blev resultatet att istället för små tunna och runda noblesse eller tjocka Euroshopperchokladkakor, en korsning av dessa två chokladformer. Små tjocka och runda chokladbitar.

Dagens läxa: Smält inte choklad i ugn. Man får slänga bort mer choklad än man får äta...

Kommentarer
Postat av: Jenny

Testa med en bra choklad! :) euroshoppers kan man ju inte ens kalla för choklad...

2011-12-02 @ 20:48:04
URL: http://jennymarklund.blogspot.com
Postat av: Anton

Som vadå för choklad? Block eller Marabou?

2011-12-03 @ 01:53:19
URL: http://antonsmattips.blogg.se/
Postat av: Jenny

Jag skulle göra med en bra blockchoklad, eftersom det är lite andra saker i den än typ mjölkchoklad. Blockchokladen blir ju mer typ knaprig... :P testa att smälta chokladen över ett vattenbad med liiiite matolja. Sen häller du ut chokladen (tunt lager) över bakplåtspapper och låter det stelna. Det är nog det närmsta du kan komma noblesse. Eller så köper du ett paket noblesse helt enkelt!

2011-12-03 @ 14:58:29
URL: http://jennymarklund.blogspot.com
Postat av: Anton

Kanske så provar jag det. Du lär ju få läsa om det i så fall :P

2011-12-05 @ 18:08:09
URL: http://antonsmattips.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0