Tips 5- Grädde
"Var det i måndags, tisdags eller onsdags vi käkade plättar?" Tänkte jag för mig själv en söndag eftermiddag. Eller tankegången var nog egentligen "Kan grädde som vispades då vara dålig om jag äter den nu?", kontentan blev i alla fall att jag tyckte att den inte alls kunde ha blivit så hemskt dålig.
Men på något sätt så har inte grädde samma attribut som exempelvis vin. Vin ska ju bli godare ju längre det fått stå och lagra. Grädde som får stå några dagar är mer som dunderhonung. För det är ju så att dom enda som blir starka av dunderhonung är Bamse och Surre, resten får ont i magen, väldigt ont.

Grädden jag åt hade dom där attributen. Eftersom jag varken heter Bamse eller Surre så återstår ju bara ont i magen för min del. Saken blev inte bättre av att jag tvingade i mig 4dl gammal vispad grädde till dom kvarvarande tre plättarna.
Dagens läxa: Gammal grädde är alltså en del av ingredienserna till dunderhonungen som Farmor på berget gör. Synd bara att man inte kan använda den...
Men på något sätt så har inte grädde samma attribut som exempelvis vin. Vin ska ju bli godare ju längre det fått stå och lagra. Grädde som får stå några dagar är mer som dunderhonung. För det är ju så att dom enda som blir starka av dunderhonung är Bamse och Surre, resten får ont i magen, väldigt ont.

Grädden jag åt hade dom där attributen. Eftersom jag varken heter Bamse eller Surre så återstår ju bara ont i magen för min del. Saken blev inte bättre av att jag tvingade i mig 4dl gammal vispad grädde till dom kvarvarande tre plättarna.
Dagens läxa: Gammal grädde är alltså en del av ingredienserna till dunderhonungen som Farmor på berget gör. Synd bara att man inte kan använda den...
Kommentarer
Trackback